Abtro

Nederland bruist van cultureel, meertalig talent wat (nog) te weinig gezien en erkend wordt. De arbeidsmarkt dient toegankelijk te zijn voor iedere werkzoekende; op elk niveau, in elke branche en in alle regio’s. Dit is een vereiste om de toekomstige duurzaamheid van een economisch gezonde arbeidsmarkt te waarborgen. De diensten van Abtro zijn volledig gericht op de behoeften van anderstaligen. Dit maakt re-integratie en loopbaanontwikkeling voor meertalig talent succesvol. Zij verbinden culturen met elkaar en dat is nodig in een internationaliserende wereld. Zij helpen mensen, organisaties en overheid onder meer met re-integratietrajecten, taaltrainingen, advies en coaching van outplacement.

 

Project

Voor Abtro mochten wij aan de slag gaan met het bouwen van een nieuwe website. Een website dat zou passen bij de nieuwe huisstijl die zij sinds het begin heel graag wilde terug zien. De website was bedoeld voor meertalige klanten en moest daarom ook vertaald worden in 4 talen. Dat niet alleen. Ook zou de website groot worden en wilde zij niet dat het te druk en te ingewikkeld werd voor de website bezoekers. Met dit in onze achterhoofd hebben wij een toffe prototype ontworpen en zijn we aan de slag gegaan met de site.

 

Ook het huisstijl, de logo, social media hebben wij aangescherpt en zo ontstond er een mooi geheel. Dit hebben we gedocumenteerd en visueel gemaakt in een brandbook.

 

Maatschappelijke impact

Wat zo goed klikte tussen Abtro en Micasabas was voornamelijk de beweegredenen waarom wij eenmaal waren begonnen met het ondernemen. Ons doel om maatschappelijk impact te maken, wat te betekenen voor minderbedeelden en onze streven om de islamitische gemeenschap te helpen bouwen aan een duurzame toekomst heeft ons zo erg aan elkaar verbonden. Mensen werken met mensen en niet met bedrijven. Dat is exact het gevoel wat we als team hadden.

 

Het was en is erg fijn om duurzaam met een organisatie te werken. We kennen inmiddels alle medewerkers, gaan vaker op bezoek en plannen de meetings zodra het weer zo ver is voor een nieuw project. Het eindresultaat? Een goedwerkende team dat aantrekkelijke designs levert, wauw!

Date: