Hoe behoud je balans tussen het ondernemen en aanbiddingen?

1) Kies waar je gepassioneerd over bent en laat anderen daar ook deel van uitmaken

Voor mij gaat passie over het bereiken van een doel in het belang van mezelf EN andere mensen. Anders wordt alles wat ik leuk vind om te doen (alleen voor mezelf) mijn hobby, geen passie. De basis van het starten van een bedrijf is om er grondig onderzoek naar te doen. En erin springen zonder te veel na te denken als je eenmaal istikhara hebt gedaan.

Elke passie heeft een kant die anderen op de een of andere manier kan dienen. Als schilderen je passie is, kun je iemand herinneren aan de schoonheid van Allah’s schepping – de natuur enz. Als spreken je passie is, kun je mensen helpen gemotiveerd te blijven om hun beste versie te leven. Als je ons in je vergelijking van passie kunt opnemen, zal het je een lange weg kosten, omdat je gedreven wordt met een doel dat ver boven je ligt.

Een man kwam naar de Profeet (ﷺ) en zei: “O Boodschapper van Allah, leid mij naar zo’n actie die, als ik dat doe, Allah van mij zal houden en de mensen ook van mij zullen houden.” Hij (ﷺ) zei: “Heb geen verlangen naar deze wereld, Allah zal van je houden; en heb geen begeerte naar wat de mensen bezitten, en de mensen zullen van je houden.” [Ibn Majah]

Door jezelf een simpele WAAROM af te vragen, kun je je toekomstige stappen echt ophelderen.

2) Begin met een goed voornemen

Boodschapper van Allah (ﷺ) zei: “Mensen zullen worden opgewekt (en geoordeeld) volgens hun bedoelingen.” [Ibn Majah]

Door jezelf een simpele WAAROM af te vragen, kun je je toekomstige stappen echt ophelderen. Door mezelf verschillende WAAROM’s af te vragen, kwam ik op het verlangen om “Micasabas” te beginnen – Waarom investeren we zoveel in seculier onderwijs en niet in tarbiyyah? Waarom strijden we zo veel voor deze dunya als het ons niet ten goede komt in de aakhirah? Waarom concentreren we ons alleen op het memoriseren en nooit op de ware betekenis van de woorden van Allah? Deze WAAROM’s brengen me ertoe om mezelf af te vragen of ik deze problemen op een praktische manier kan oplossen, zonder alleen maar te klagen over de toestand van onze toekomstige ummah.

 

3) Ken de islamitische zakelijke etiquette om het halal te houden

We moeten extra voorzichtig zijn met het soort informatie dat we doorgeven met betrekking tot de islam. Boeken of producten kunnen om vele redenen worden afgewezen. Hoge prijzen, niet genoeg inhoud, niet juiste informatie enz. Ik zoek altijd naar boeken met meer leesinhoud en een redelijke hoeveelheid afbeeldingen, waardoor kinderen meer kunnen lezen en ontdekken. Leer meer over de juridische perspectieven van het starten van een online bedrijf. Bestudeer uw bedrijf. VRAGEN!

De Boodschapper van Allah zei: ‘Er zal een tijd komen dat het een man niet kan schelen waar zijn rijkdom vandaan komt, of (de bron is) Halal of Haram.” [Nasa’i 4454]

Halal houden betekent niet altijd wat voorop staat in uw bedrijf, maar het omvat ook de dingen die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. Als je alleen maar geld wilt verdienen, zul je dat doen en dan zul je opbranden. Als je alleen maar beroemd wilt worden, zul je dat doen en dan zal het je verteren. Als het je bedoeling is om Allah te behagen, zul je zowel je aakhirah als dunya krijgen (in shaa Allah).

4) Vergelijk je echte leven niet met het leven van iemand anders op sociale media

Sociale media kan een valkuil zijn. Het kan je het gevoel geven dat je geen vooruitgang boekt omdat je constant je groei vergelijkt met het tempo van iemand anders. Ik ben een zeer gepassioneerd persoon. Dus als ik niet op een plek kom waar ik wil zijn, werk ik extra hard. Ik deed dat met Micasabas.

Boodschapper van Allah (ﷺ) zei: “Kijk naar degenen die onder je staan ​​en kijk niet naar degenen die boven je staan, want het is beter dat je de zegen van Allah niet als minder beschouwt.” [Ibn Majah]

Heb je wat gehad aan de bovenstaande tips? Laat het ons hieronder weten.

Geef een reactie

Your email address will not be published.